De website www.buitenzonwering-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Terrasschermen

Het liefst zit je zo vaak mogelijk buiten, zowel in de zomer als ook door het jaar heen. Tijdens de warme dagen van de zomer is het af en toe ook best lekker om een beetje schaduw te creëren. Een ideale oplossing om vaak buiten te kunnen zitten en te kunnen genieten van het mooie weer zijn terrasschermen. Terrasschermen kunnen optimaal functioneren als zonwering. Hier kan je meer lezen over de mogelijkheden van terrasschermen en de kosten die daarbij horen.

Diverse mogelijkheden

Terrasschermen zijn er in diverse uitvoeringen, elk met hun eigen specifieke voordelen.

Knikarmscherm Ideale horizontale uitrol, veel ruimte over om onder het scherm door te lopen
Vrijstaande terrasschermen Terrasschermen die je vrij kunt verplaatsen. Zonder montage, dus meer mogelijkheden
Verplaatsbaar terrasscherm Vergelijkbaar met vrijstaande terrasschermen, maar in dit geval op wielen, dus makkelijker te verplaatsen
Terrasoverkapping Uitgebreide vorm van het knikarmscherm, met stevige montage aan de dakrand.
Vrijstaande terrasoverkapping Terrasoverkapping die los staat van het huis en de gevel

Kostenopbouw

Evenals de andere vormen van buitenzonwering, hebben ook terrasschermen te maken met vier bepalende factoren die de totaalprijs voor aanschaf en installatie vormgeven. Het is aan te raden om zeker 5 offertes aan te vragen bij gespecialiseerde bedrijven in zonwering, zodat je een gunstige kostprijs kunt genereren.

  • Materiaalkosten: 48 Procent van de kostprijs komt voort uit het materiaal. Omdat dit de grootste kostenpost is, is het ook goed mogelijk om hier flink op te besparen.
  • Arbeidskosten: De uurtarieven die gespecialiseerde bedrijven rekenen voor de installatie van terrasschermen (45 procent). Het is dus niet bij alle opties van een terrasscherm nodig om speciaal te installeren, dus je kan hier prima geld op besparen door te kiezen voor een vrijstaand terrasscherm.
  • Afvoerkosten: Na afloop van de werkzaamheden blijft altijd gebruikt materiaal en puin over, dat normaal gesproken door het bedrijf wordt opgeruimd. Deze 5% op de totaalprijs kan je ook besparen door zelf de achtergebleven materialen op te ruimen.
  • Voorrijkosten: Worden niet meer altijd in rekening gebracht (2% van de kostprijs). Het is een soort kilometervergoeding die bedrijven soms rekenen als ze circa 30 kilometer of verder moeten rijden om bij je thuis te komen.

Wat beïnvloedt nog meer de prijs voor terrasschermen?

Er zijn nog enkele specifieke elementen van het terrasscherm die de prijs op een voordelige of minder voordelige manier kunnen beïnvloeden.

  • Materiaal: De dragende constructies van terrasschermen zijn vaak van sterk materiaal, zoals aluminium en staal. Ook meer decoratieve uitvoering van een terrasscherm is van hout. Vaak kan je met de terrasschermen nog kiezen voor een open uitstraling of juist een gesloten houding voor zonwering, door bijvoorbeeld lamellen open en dicht te klappen.
  • Montage: De montage van terrasschermen hangt samen met de eerder genoemde arbeidskosten. Het is niet altijd nodig om een terrasscherm te installeren, tenzij het gaat om de installatie van bijvoorbeeld een knikarmscherm of (vrijstaande) terrasoverkapping. De montagekosten zien er als volgt uit:
Zelf montage verzorgen Alleen aanschafprijs materiaal
Montage uitbesteden €100 tot €200
  • Extra opties terrasscherm: Er bestaan enkele extra opties voor het terrasscherm, welke het product voornamelijk duurzamer en steviger maken.
Verlengkabel motor €20
Volant: rand aan het einde van het doek die zorgt voor extra schaduw €30
Muurstrips: Enkel wanneer je kiest voor knikarmscherm of terrasoverkapping €80
Cassette: Anti-roest laag op het terrasscherm, bestand tegen regen €200

Voordelen terrasscherm

Een terrasscherm is zeer veelzijdig; je kan het product zowel aan, als los van het huis gebruiken. Door de vele mogelijkheden van het terrasscherm is het één van de beste opties voor buitenzonwering. Daarnaast geven terrasschermen je achtertuin een modieuze en luxe uitstraling, waardoor bij de vaste varianten van het terrasscherm de waarde van je huis stijgt. Daarnaast blijf je ruimte behouden op je terras, want terrasschermen hebben doorgaans een goede doorloophoogte.

Bespaartips

Je kan op diverse manieren zorgen dat de kosten voor een terrasscherm niet te hoog uitvallen.

  • Budget en mogelijkheden combineren: Er zijn diverse goedkope en duurdere mogelijkheden voor een terrasscherm, waarbij altijd een luxe uitstraling behouden blijft. Kies een betaalbare optie binnen je budget.
  • Vergelijk offertes: Vraag tenminste 5 verschillende offertes aan bij specialisten in zonwering. Door goed te vergelijken kan je tot 40% besparen op de uiteindelijke kosten voor een terrasscherm.
  • Zelf eventueel de maten opnemen, zodat het bedrijf dit niet meer hoeft te doen.

Wat kost zonwering voor jouw woning?

Benader lokale zonweringbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de aanschafkosten. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!