De website www.buitenzonwering-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Prijzen shutters

Woningbezitters stellen steeds hogere eisen aan de zonwering in hun huis. Wanneer je een woning hebt die je hebt ingericht in landelijke stijl zal je dan ook graag zonwering aanschaffen die daarbij past. Een zonwering bij uitstek voor een landelijke woning is de shutter. Shutters zie je doorgaans in films voorbij komen. Het zijn zonweringen die je buitenshuis bevestigd, gemaakt van hout. Het is het beste te vergelijken met houten jaloezie├źn die in een frame bevestigd zitten. De shutters kunnen in meerdere standen worden geopend en gesloten waardoor je zelf de sfeer kan bepalen in je huis.

Hoeveel betaal je voor shutters?
Shutters zijn bijna altijd handwerk. Het materiaal is altijd hetzelfde; hout. Hoeveel je betaalt voor de shutters hangt dan ook vooral af van technische factoren. We hebben de prijzen voor je op een rijtje gezet, samen met de factoren die de prijs bepalen.

Welk product of dienst wil je afnemen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Shutters budget Per vierkante meter 209 euro
Shutters basic Per vierkante meter 249 euro
Shutters original Per vierkante meter 269 euro
Shutters classic Per vierkante meter 299 euro
Shutters P-wood Per vierkante meter 315 euro
Shutters woodskin Per vierkante meter 315 euro
Shutters stretto Per vierkante meter 315 euro
Shutters doe het zelf Per vierkante meter Tussen 169 en 209 euro

Welke factoren bepalen de prijs?
De prijs van shutters wordt bepaald door bepaalde factoren. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Hoe vaak is een shutter gespoten. Een budget shutter is doorgaans twee keer gespoten. Een shutter uit de duurste categorie kan wel tot 7 keer gespoten zijn. Dit geeft aan dat de lak speciaal behandeld is. Je zal dus aan een duurdere categorie shutter uiteindelijk minder onderhoud hebben dan aan een budget shutter.
  • Welke vorm hebben de lamellen. Een budget shutter heeft doorgaans een vorm lamellen; ovaal. Koop je een shutter uit het duurdere segment, dan zijn er veel meer vormen lamellen mogelijk. Je kan dan ovaal kiezen maar bijvoorbeeld ook helemaal recht. Hierdoor krijgen je shutters een moderner uiterlijk.
  • Zijn de shutters van echt hout gemaakt. Een shutter van P-wood is niet van echt hout gemaakt, maar van Poly-wood. Dit materiaal is het duurste maar heeft ook het allerminste onderhoud nodig. De levensduur is doorgaans langer.
  • Welk mechanisme zit erin verwerkt. Shutters zijn er in verschillende mechanismen. Het ene mechanisme werkt soepeler dan het andere. Daarnaast heb je shutters die je in meerdere standen kan verstellen en shutters die je enkel open en dicht kan zetten. De avance van het shutter mechanisme bepaalt voor een groot deel de prijs van de shutters. Je betaalt meer voor de techniek.
  • Plaats je de shutters zelf of laat je ze plaatsen. Voor shutters is het aan te raden dat je ze laat plaatsen. Wanneer je echter je shutters tijdens een verbouwing laat plaatsen of wanneer je het zelf doet is het handiger om doe het zelf shutters te kopen. Deze zijn een stuk voordeliger.

Wat kost zonwering voor jouw woning?

Benader lokale zonweringbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de aanschafkosten. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!