De website www.buitenzonwering-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Prijzen knikarmschermen

De zomers zoals we die nu kennen lijken in het geheel niet meer op die van voorgaande jaren. De zon schijnt met steeds meer zonkracht en binnenshuis kan het dan ook onaangenaam warm worden tijdens zo’n hittegolf. Het is niet voor niets dat steeds meer mensen op zoek zijn naar een goed zonnescherm. Dat is namelijk allang geen luxe meer; het is pure noodzaak. Een knikarmscherm is in dat geval een echte oplossing.

We keken voor je naar de prijzen en eigenschappen van knikarmschermen.

Wat is een knikarmscherm?

Wanneer je gaat kijken voor een zonnescherm onderscheid je grofweg gezegd 3 soorten.

  • Uitvalscherm. Dit is een zonnescherm wat het goedkoopste in de aanschaf is. Aan de zijkant zitten beugels die door een rail heen lopen.
  • Knikarmscherm. Dit is een zonnescherm wat een mooie middenklasser is qua prijs. De rails die dit zonnescherm doen uitdraaien zitten in ingedraaide versie in een knik, vandaar de naam. De ‘armen’ van dit scherm draaien uit, waardoor het scherm een soort overkapping wordt waar je onder kan zitten.
  • Markiezen. Dit is het zonnescherm wat de hoogste decoratieve waarde heeft. Het is een zonnescherm wat rondom het raam in een cassette zit verwerkt. Het zonnescherm is voorzien van baleinen. Onder markiezen kan je niet zitten.

Waar is de prijs van afhankelijk?

Hoeveel je uiteindelijk betaalt voor een knikarmscherm hangt af van een aantal factoren. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Hoe breed is het knikarmscherm? Een knikarmscherm is in principe voor nagenoeg ieder raam beschikbaar. Je kan het kopen voor een raam van een meter breed, maar ook voor een raam van 5 meter breed. De prijs loopt hierdoor nogal uiteen. Een breder scherm brengt ook meer kosten met zich mee.
  • Wat is de uitvoering van het knikarmscherm? Een knikarmscherm kan je basic kopen. Het zit dan in een semi-gesloten cassette waardoor het beschermd zit tegen weer en wind. Je kan het ook in een luxe uitvoering kopen, met bijvoorbeeld een volant onderlangs. Hierdoor hangt er een sierrand onder je zonnescherm naar beneden. Een volant maakt je knikarmscherm duurder.
  • Welke stof is er gebruikt? Je kan kiezen voor een standaard effen kleur zoals oranje of groen. Je kan ook kiezen voor een stof met een streeppatroon. Deze knikarmschermen moeten speciaal voor jou worden gemaakt en zijn daardoor vaak wat duurder. De prijs is afhankelijk van de stof die is gebruikt.
  • Welke bediening zit erop? Je kan een knikarmscherm kopen met een handbediening of met een automatische bediening. Het spreekt voor zich dat die laatste variant behoorlijk wat meer kost.

Wat kost zonwering voor jouw woning?

Benader lokale zonweringbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de aanschafkosten. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!