De website www.buitenzonwering-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Prijzen screens

De zomers die we de komende jaren tegemoet kunnen zien zullen zich kenmerken door extreme zonperiodes. Het is dan ook een verstandig idee om nu je voorzorgsmaatregelen te treffen. Een goede voorzorgsmaatregel is het aanschaffen van zonwering. Wanneer je zonwering wil die niet teveel ruimte inneemt maar die wel heel functioneel is, is een screen de beste keuze. We keken voor je naar de prijzen van screens en we kwamen met een aantal aandachtspunten.

Wat zijn de prijzen van screens?
Hoeveel je betaalt voor screens hangt af van een aantal factoren. We hebben algemene prijzen voor je opgezocht maar ook de factoren.

Welk product of dienst wil je afnemen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Screens Afhankelijk van de breedte en uitvoering Tussen 120 en 500 euro
Montage Per uur Tussen 45 en 60 euro

Van welke zaken is de prijs afhankelijk?
Wanneer je screens gaat kopen is de prijs heel divers. Dat komt doordat een aantal factoren de prijs bepalen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Hoe groot is de screen? Een screen wordt zo gemaakt dat het precies in de dag of op de dag om je raam heen past. De grootte van de screen bepaalt dan ook voor een groot deel de prijs. Een grote screen zal duurder zijn dan een kleine screen.
  • Betreft het een standaard maat screen? Een screen is er in verschillende maten. Je hebt standaard maten maar ook screens die speciaal voor jouw raam op maat moeten worden gemaakt. Dit is uiteraard altijd duurder omdat de leverancier zijn apparatuur speciaal moet instellen om dit screen te produceren.
  • Betreft het een opbouw of inbouw screen? Een screen kan je altijd bestellen voor bestaande raam met kozijn. Je spreekt dan van een opbouw screen. Je kan daarentegen ook voor screens kiezen wanneer je nieuwe kozijnen gaat bestellen. In dat geval heb je te maken met inbouw screens. De behuizing zit dan geïntegreerd in het kozijn.
  • Hoe wordt de screen aangestuurd? Een screen kan je op meerdere manieren bedienen. Je kan kiezen voor de handbediening. In dit geval zit er een handzwengel of een trekband aan de screen bevestigd. Je kan echter ook kiezen voor een bediening met een motor. In dat geval zit er een buismotor in de screen, en een schakelaar aan de binnenkant van je raam. Je kan in dat geval de screen zonder krachtsinspanning laten zakken en optrekken. Je kan ook kiezen voor afstandsbediening. Bij deze vorm van domotica kan je met bijvoorbeeld een app op je telefoon je screens laten zakken via een wifi verbinding. Je kan dan zelfs vanaf een ander adres je screens bedienen.
  • Worden er montagekosten berekend? Screens kan je het beste laten monteren door de leverancier. In dat geval worden er montagekosten berekend. Je zal ongeveer tussen de 45 en 60 euro per uur kwijt zijn wanneer je screens laat bevestigen. Het kan ook zijn dat de leverancier een alles-in-één prijs hanteert. De prijs van de screens zal dan wellicht net iets hoger zijn, maar de kosten van de montage zijn dan doorgaans lager.

Wat kost zonwering voor jouw woning?

Benader lokale zonweringbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de aanschafkosten. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!