De website www.buitenzonwering-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Prijzen terrasoverkapping

Je eigen tuin, het is een plek waar je het liefste je tijd doorbrengt. Dat is ook niet zo heel verwonderlijk, want je hebt er optimale vrijheid en je kunt genieten van de welverdiende rust na een hectische werkdag. Een moment in je eigen tuin voelt als een korte vakantie. Jammer dat je er maar zo weinig van kunt genieten. Ons grillige Hollandse klimaat staat het niet toe dat je erg vaak in je tuin kan ontspannen. Het is dan ook een goed idee om een terrasoverkapping aan te schaffen voor in je tuin.

Soorten terrasoverkappingen

Ga je kijken voor een terrasoverkapping, dan kom je tot de conclusie dat er behoorlijk wat te kiezen valt. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet. We keken daarbij naar 3 categorieën die je globaal op het internet tegenkomt.

  • Allereerst is daar de budget terrasoverkapping. Dit is een overkapping die in goedkope versie is gemaakt. Je koopt deze terrasoverkapping van kunststof omdat dit het goedkoopste materiaal is. De overkapping is er in een beperkt aantal standaard maten. Je hebt dus niet snel een overkapping die qua maat exact bij jouw huis past. De kleur is doorgaans wit. Er zitten geen luxe voorzieningen zoals verlichting op.
  • De standaard terrasoverkapping biedt iets meer keuze. Je kan deze kopen in kunststof of hout. Een standaard terrasoverkapping is er in meerdere populaire kleuren zoals wit, crème en antracietgrijs. Een houten terrasoverkapping wordt alleen geïmpregneerd geleverd. De maat is nog altijd confectie, maar er is meer keuze dan bij een budget variant. Ook de diepte van een terrasoverkapping kan je hierbij kiezen. Je kan luxe voorzieningen zoals verlichting optioneel bij kiezen.
  • Een luxe terrasoverkapping kan je kiezen in aluminium, hout en kunststof. Je hebt de keuze uit alle beschikbare RAL kleuren en maten. De luxe terrasoverkapping wordt voor jou op maat gemaakt. Extra opties zoals een verlichting kan je standaard bij bestellen. Dit wordt allemaal voor jou gemonteerd in jouw tuin.

Hoeveel betaal je voor een terrasoverkapping?

Welk product of dienst wil je afnemen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Een budget terrrasoverkapping van 3 meter breed Per stuk, zonder montage

Per stuk, inclusief montage

Tussen 1000 en 1100 euro

Tussen 2000 en 2100 euro

Een standaard terrasoverkapping van 3 meter breed Per stuk, zonder montage

Per stuk, inclusief montage

Tussen 1750 en 2000 euro

Tussen 3500 en 4000 euro

Een luxe terrasoverkapping van 3 meter breed Per stuk, inclusief montage Tussen 5000 en 8000 euro

Welke factoren bepalen de prijs?

De prijs wordt bepaald door een aantal factoren:

  • Welke uitvoering kies je. De uitvoering, dus budget/standaard/luxe bepaalt de prijs voor het grootste gedeelte.
  • Welk materiaal kies je. Kunststof is het goedkoopste materiaal maar het heeft ook relatief gezien de kortste levensduur. Aluminium is het duurste materiaal maar dat heeft de langste levensduur.
  • Zelf plaatsen of laten plaatsen. Je kan ervoor kiezen om een terrasoverkapping zelf te plaatsen aan je huis. Je kan er ook voor kiezen om een klussenbedrijf of de leverancier in te schakelen om de terrasoverkapping tegen betaling te komen plaatsen bij jouw huis.

Wat kost zonwering voor jouw woning?

Benader lokale zonweringbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de aanschafkosten. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!