De website www.buitenzonwering-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Prijzen zonwering

Wanneer in de zomer de temperaturen stijgen en de zon harder begint te schijnen is het heerlijk om het binnenklimaat in je huis koel te houden. Een goede zonwering is dan onmisbaar. Wanneer je naar de winkel gaat om zonwering aan te schaffen zal het je al snel duizelen. Er is namelijk enorm veel verkrijgbaar. De prijzen lopen ook behoorlijk uiteen. We keken voor je naar de prijzen van zonwering en namen een aantal soorten en typen zonwering onder de loep.

Welke soorten zonwering zijn er?

Wanneer je zonwering wil gaan kopen krijg je eerst grofweg twee keuzes. Wil je zonwering aan de binnenkant van je raam of heb je het liever aan de buitenkant van je raam. Zonwering aan de binnenkant van je raam is bijvoorbeeld een rolgordijn of jaloezieën. Dit zijn soorten die tevens je raambekleding vormen. Zonwering aan de buitenkant van je raam is bijvoorbeeld een screen, een shutter of een zonnescherm. Dit zijn zaken die naast zonwering ook een stuk decoratie van je gevel vormen.

Wat zijn de prijzen van zonwering?

Wanneer je zonwering gaat kopen zal de interesse uitgaan naar een aantal specifieke soorten. We hebben ze voor je op een rijtje gezet, samen met de prijzen.

Welk product of dienst wil je afnemen? Per welke eenheid is de prijs berekend? Wat is de prijs per eenheid?
Binnen: rolgordijn Per stuk, afhankelijk van de breedte Tussen 25 en 145 euro
Binnen: jaloezieën Per stuk, afhankelijk van de breedte Tussen 50 en 550 euro
Buiten: screen Per stuk, afhankelijk van de breedte Tussen 100 en 300 euro
Buiten: shutter Per stuk, afhankelijk van de breedte Tussen 250 en 1500 euro
Buiten: zonneschermen Per stuk, afhankelijk van de breedte Tussen 150 en 1100 euro
  • Als je handig aangelegd bent. Ben je handig aangelegd, dan kan je een zonwering zelf plaatsen in je huis. Zeker de zonwering aan de binnenkant van een raam is doorgaans door een beetje klusser zelf te plaatsen. Je koopt een zonwering als een rolgordijn of jaloezieën vaak iets te groot waarna je het op maat moet knippen of zagen.
  • Als je niet handig bent aangelegd. Ben je niet zo handig aangelegd of geef je werkzaamheden liever uit handen; dan kan je de leverancier vragen om de zonwering bij je te komen plaatsen. Dit kan worden gedaan voor een uurloon wat doorgaans tussen 45 en 60 euro bedraagt. Zonwering voor buiten kan je doorgaans het beste sowieso door de leverancier laten plaatsen. Dit is namelijk een zonwering die door weer en wind hangt en dus stevig bevestigd dient te worden.

Welke factoren bepalen de prijs?

Hoeveel je betaalt voor een zonwering wordt bepaald door een aantal factoren.

  • De breedte van je raam.
  • Het merk van de zonwering.
  • Zelf monteren of laten monteren.
  • De locatie van de zonwering; binnen of buiten.
  • De uitvoering van de zonwering. Standaard of meer exclusief.
  • Het soort zonwering wat je gaat plaatsen.
  • De zonweringskracht van zonwering. Dit is vooral bij rolgordijnen van toepassing. Verduisterende rolgordijnen zullen duurder zijn dan enkele rolgordijnen zonder verduisterings-laag.

Wat kost zonwering voor jouw woning?

Benader lokale zonweringbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de aanschafkosten. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!