De website www.buitenzonwering-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Prijzen markiezen

Je eigen huis is een kostbaar bezit. Als woningbezitter stel je dan ook behoorlijk wat eisen aan je wooncomfort. Wanneer je kijkt naar de zomers van de laatste jaren valt het gelijk op dat er behoorlijk wat meer zon bij kan kijken dan in de afgelopen jaren. Steeds meer mensen zijn dan ook bezig met de keuze voor zonwering. Voor wie hoge eisen stelt aan de zonwering maar ook aan het uiterlijk daarvan ligt de keuze voor markiezen voor de hand.

Wat zijn markiezen?

Markiezen zijn een vorm van zonwering die qua prijs in de hoogste prijsklasse valt. Dat is niet voor niets want qua decoratie zijn deze zonneschermen het mooiste. Het is een zonwering die in een lijst rondom het raam hangt. Je draait een markies uit waarbij het zonnescherm in een boog uitvalt. Het wordt ondersteund door baleinen die in de stof verwerkt zitten. Het is een zonnescherm waar je niet onder kan zitten.

Wat zijn de prijzen van markiezen?

Markiezen kan je in allerlei uitvoeringen kopen. We keken voor je naar de prijzen van markiezen en kwamen tot de volgende bevindingen.

Welk product of dienst wil je afnemen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Markiezen Per stuk, afhankelijk van breedte en uitvoering Tussen 300 en 800 euro
Montage van markiezen Per uur Tussen 45 en 60 euro

Waar is de prijs van afhankelijk?

Markiezen hebben nogal een brede prijsrange. De reden hiervan is dat er een aantal factoren zijn die de prijs beïnvloeden. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Hoe breed zijn de markiezen? Markiezen moeten altijd netjes om je raam heen passen. De breedte van een raam bepaalt dan ook voor een groot deel de prijs van de markiezen. Een breder raam zal meer kosten om te voorzien van een markies. Er gaat meer materiaal in zitten en de productie is vaak ook een stuk duurder.
  • Van welk materiaal zijn de markiezen gemaakt? In het verleden werden markiezen standaard van hout gemaakt. Dat is een behoorlijk onderhoudsintensief materiaal. Het hout moet immers eens in de 5 a 7 jaar worden geschuurd en gelakt om voor een lange levensduur te zorgen. Tegenwoordig wordt de behuizing van markiezen ook van aluminium of kunststof gemaakt. Aluminium is een stuk duurder dan hout maar volledig onderhoudsarm. Het geeft de markiezen een moderne look. Kunststof is eveneens onderhoudsarm, en kan in een houtprint worden geleverd. Kunststof is een stuk voordeliger.
  • Welke stof en kleur behuizing is er gebruikt voor de markiezen? Markiezen kunnen in heel veel soorten stof worden geproduceerd. Je hebt effen stof in een standaard kleur. Dit is de voordeligste uitvoering. Ga je echter voor gestreepte stof in meer exclusieve kleuren of voor een behuizing in een RAL kleur, dan ben je meer kwijt voor je markiezen.
  • Welke bediening kies je voor de markiezen? Markiezen zijn redelijk zwaar om te bedienen. Je kan dan ook kiezen voor een handbediening, maar beter is het om te kiezen voor een motorische bediening. In dat geval zit er een buismotor in het mechanisme waardoor je met een schakelaar de markiezen kan openen en sluiten.

Wat kost zonwering voor jouw woning?

Benader lokale zonweringbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de aanschafkosten. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!