De website www.buitenzonwering-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Plissé hordeur

De zomer is een heerlijk jaargetijde. Dat plezier wordt alleen in veel gevallen verziekt doordat er ongedierte naar binnen komt gefladderd in je huis. In dat geval zit er maar één ding op; je zal horren moeten aanschaffen om het ongedierte buitenshuis te houden. Een hordeur houdt het ongedierte tegen wat via je deuropening jouw huis binnen komt. Wie geen ruimte kwijt wil zijn aan een hordeur maar wel optimaal wil genieten van een huis zonder insecten kiest het beste voor een plissé hordeur.

Wat is een plissé hordeur

Een plissé hordeur is een deur die door een rail heen loopt. Het is een uitschuifbare hordeur die in een harmonica opgevouwen positie zit tot de ze wordt gesloten. Het systeem is er in vele soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan een systeem wat zich automatisch sluit wanneer je het ontgrendelt. Natuurlijk zijn er ook systemen die je handmatig moet openen en sluiten. Deze systemen zijn wat kwetsbaarder maar ook goedkoper in de aanschaf.

Zelf plaatsen of laten plaatsen

Een plissé hordeur is een systeem waar je behoorlijk wat jaren plezier van zult hebben. De enige eis die eraan wordt verbonden is dat de plissé hordeur deugdelijk is geïnstalleerd. Dit is het punt waar het nogal eens mis gaat. Je moet de rails goed op maat maken in je deuropening. Daarnaast moet je het mechanisme goed bevestigen. Doe je dit niet, dan zal de schuif die je opent en sluit met regelmaat uit de rails lopen. Ben je geen handige klusser, dan doe je er dus verstandig aan om een plissé hordeur door de leverancier te laten plaatsen.

Waar koop je een plissé hordeur

Wanneer je een handige klusser bent zou je een plissé hordeur het beste gewoon bij de bouwmarkt kunnen kopen. Je koopt dan een standaard type in een standaard kleur. Je betaalt er niet de hoofdprijs voor en er wordt vanuit gegaan dat je deze zelf zult plaatsen. Ben jij geen handige klusser, dan ga je naar de speciaalzaak toe. Daar zijn meer merken te koop en daarnaast zal je zien dat er meer keuze is voor wat betreft de uitvoering. Je kan bij de speciaalzaak afspreken dat de plissé hordeur bij jou thuis wordt geleverd en geïnstalleerd.

Wat kost zonwering voor jouw woning?

Benader lokale zonweringbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de aanschafkosten. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!