De website www.buitenzonwering-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Kleuren voor zonwering

Zonwering is een dure aanschaf. Je koopt het en betaalt er een behoorlijk bedrag voor. De reden hiervan is dat je er lang plezier van wil hebben. Het is dan ook heel verstandig om eerst te kijken naar een aantal eisen waar jouw zonwering aan moet voldoen. Eén van die eisen is de kleur. Zonwering moet immers niet alleen functioneel zijn. Je wilt ook dat het een verfraaiing van je huis is. De juiste kleur is dan ook belangrijk bij het plezier wat jij van je zonwering hebt.

(on)beperkt met kleuren

Ga jij je zonwering aanschaffen en heb je bepaalde voorkeuren voor de kleur; dan is het verstandig om eerst rond te kijken bij een aantal leveranciers. Je kan natuurlijk naar een budget leverancier gaan. Deze zal echter de stof in een heel beperkt kleurscala aanleveren. Dat komt omdat hij de bekleding voor zonwering aan de meter moet aanleveren. Hij zal een beperkte voorraad aanhouden en alleen over de meest gebruikte kleuren beschikken. Kies jij voor een kleur die daar niet bij hoort, dan kom je bij een exclusievere uitvoering uit. Je betaalt wel gelijk meer voor de kleur die jij wilt hebben.

Kwetsbare kleuren

Zonwering krijgt nogal wat UV stralen te verwerken. Dit is uiteraard heel slecht voor de stof die erin verwerkt zit. Kies bij een stof dan ook niet voor iets wat vrij snel zal gaan verbleken. Zwart doek kan misschien mooi voor het design zijn; na een jaar of twee zal het gaan verbleken waardoor het mooie er al snel vanaf is. Wit is eveneens heel stilistisch verantwoord, maar dit zal binnen een paar jaar smerig worden doordat het weer erin gaat zitten. Het is dan ook goed om hier rekening mee te houden. Kies liever een kleur die wat minder kwetsbaar is.

Neutrale kleuren

Een zonwering kan je kiezen in een kleur die op dat moment enorm in de mode is. Het resultaat is een mooie modieuze zonwering voor dat jaar. Het jaar daarop is de kleur uit de mode en zou je het liefste een ander doek willen voor je zonwering. Kies daarom liever voor een neutrale kleur. Een kleur die past bij je gordijnen of bij de kleur waarmee je gevel is afgewerkt is prima en tijdloos.

Wat kost zonwering voor jouw woning?

Benader lokale zonweringbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de aanschafkosten. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!